Geschiedenis

van-de-weyer-slager_geschiedenis-gevelDit is de oudste foto die we kunnen terug vinden hebben van ons bedrijf. Toen bestond de gevel uit een voordeur met links en rechts een raam. De eerste stappen van ons bedrijf werden echter niet hier gezet. Mijn grootvader, Eduardus (Ede) Van de Weyer, afkomstig uit Zichem, begon rond 1927 een beenhouwerij op de Antwerpsesteenweg in Kapellen, samen met zijn vrouw Maria (Mit) Simons uit Merksem.

Zij kregen 3 kinderen nl. Louis, Angele en Gerard. In de oorlogsjaren 1940-45 werd er samengewerkt met een andere slager uit Kapellen, die op de Geuzenhoek woonde, nl.Van Hooydonck. Na de oorlog zag Mhr Van Hooydonck de beenhouwerij op den Geuzenhoek niet meer zitten en mijn grootvader nam ze over. Zijn 3 kinderen, ondertussen jong volwassenen, leerden ook de stiel. Angele en Louis gingen in de beenhouwerij op de Geuzenhoek. De 3 kinderen huwden, Gerard bleef op de Antwerpse Steenweg, Angele huwde slager Alfons Hendrickx uit Berendrecht en Louis huwde Annie Hermans en bleef op de Geuzenhoek.

Door hard werken en een voor zijn tijd steeds vooruitlopende visie groeide de zaak uit tot een “grote beenhouwerij”. In de toenmalige vakwedstrijd liet Louis zich niet onbetuigd en behaalde verschillende mooie prijzen. Louis en Annie kregen 6 kinderen, en de tweede oudste(ik dus), Peter Van de Weyer, ging naar de slagersschool in Antwerpen (PIVA). Na de school verlaten te hebben ging ik werken in de zaak bij mijn ouders. Ondertussen deed ik nog verschillende jaren avondschool bij, garneren, droge worst, salades, traiteuropleiding enz… De moeilijkste was wel die van vleeswarentechnologie in de hoge school St-Lieven te Gent, doch ook deze spartelden we goed door en waren geslaagd.

Sinds 1976 werd er al “Hormonenvrij vlees” verkocht in de zaak, dit wil dus zeggen dat dit geen kortstondige reclamestunt is, doch een bepaalde visie, in zijn tijd ver vooruit, maar nu nog steeds actueel. Sinds mijn grootvader, tot nu, is heel de familietraditie gericht op kwalititeit. Ook wij staan volledig achter deze visie dat kwaliteit DE eerst criteria moet zijn en blijven, enkel zo kan men voor 100 % achter zijn producten staan, en is de toekomst van een ambachtelijke slagerij verzekerd.

Overheerlijke producten, niet met industriële mixen vervaardigd, maar met eigen kruidenmengelingen.