Topwinkel Culinaire ambiance

van-de-weyer-slager-aanbevolen-topwinkel-2014Net zoals de vorige jaren kregen we het label “aanbevolen topwinkel”, uitgereikt door het magazine “Culinaire Ambiance”, onze eerste erkenning kregen we in 2008. Dit dankzij onze topproducten van vlees en vleeswaren. Vlees en enkel echt (h)eerlijk vlees is de basis van al onze producten. Zonder degelijke basis kunnen er geen topproducten geleverd worden.

Ons rundvlees is afkomstig van een landbouwer waar we reeds 20 jaar bij inkopen, uitgezonderd de periode dat we zelf onze runderen afmesten. Deze man verbouwt ook zelf zijn ruwvoeder. We hebben steeds vrouwelijke dieren die 2 maal gekalfd hebben. Dan zijn de runderen 4 jaar en zijn ze voldoende uitgegroeid en is het vlees tot volwassenheid gekomen, maar heeft nog niet ingeboet op malsheid en sappigheid.
Varkens komen ook reeds jaaaaren van dezelfde landbouwer, die dagelijks nog “bras” kookt voor de varkens. Deze varkens zijn niet superdik en supermager, maar geven uitstekend vlees, lekker en mals.
Lammeren komen uit het Hageland, gekweekt door een zestal kleine kwekers. Niet het Texelras met zijn explosieve groei, maar lammeren met uitzonderlijk fijndradig en lekker vlees.
De kippen tenslotte zijn onderverdeeld in twee productiemethodes. De eerst zijn de kippen uit de reguliere handel met democratische verkoopprijzen. De tweede methode is er één van respect voor mens en dier. De “Kemper” kip wordt gekweekt uit traag groeiende dieren die tijdens hun opfokperiode steeds buiten kunnen scharrelen. Proef deze kip en weet wat echte kip is. Structuur en smaak zijn uniek, ten zeerste aan te raden.
Dan zijn er nog onze eigen bereide vleeswaren, uit voorgaand topvlees vervaardigd. Wij zijn niet alleen slager, maar ten volle ambachtsman. Al de producten vervaardigd in ons ambachtshuis zijn gekenmerkt op de prijskaartjes met een groene driehoek en op de website met een groene tekstkleur. Deze driehoek is ons eigen gedeponeerd merk “Vlees Ambacht”. Gekookte hammen, patés in variatie, droge worsten in verschillende uitvoeringen, beuling, kop (frut), gedroogde vleeswaren allerhande( zeker onze Kempishe hesp, runderrookvlees en gerookte Kempische hesp), kookworst soorten o.a. jachtworst, kalfsworst, boterhamworst, enz…
Voeg daarbij nog onze eigen salades en gerechten om het plaatje compleet te maken, evenals fondue, gourmet, steengrill, tepanyaki, 4 seasons grill, brochettes party en onze barbecueproducten

Daarom zijn we ook zo trots na onze inspanningen om alleen topkwaliteit te brengen dat we vanuit het maandblad “Culinaire Ambiance” deze erkenning krijgen en zullen er alles aan doen om deze erkenning alle dagen waar te maken.

Karin, Peter en het ganse team.

Overheerlijke producten, niet met industriële mixen vervaardigd, maar met eigen kruidenmengelingen.